S
spector4
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam. Mój problem polega na nieuznaniu gwarancji na zakupioną pół roku temu kamerę Canon C100 koszt. 19000zł w ramach prowadzonej przeze mnie działalności gospodarczej. Usterka kamery polega na tym ,iż jeden ze slotów(czytników)karty pamięci przestał działać dodatkowo na mocowaniu kamery jest uszkodzony gwint( z tego tytułu nie mam roszczeń gwarancyjnych). Odpowiedź serwisu jest nstp: "Zgłoszone usterki nie podlegają naprawie gwarancyjnej ze względu na uszkodzenia mechaniczne." Reasumując serwis odmówił naprawy slotu karty ze względu na uszkodzony gwint w mocowaniu kamery. Dla laika podpowiem tylko ,że jedno do drugiego się tak ma jak zarysowany tylni zderzak do zepsutego silnika samochodu. Na razie informacje z serwisu dostałem tylko drogą elektroniczną i nie odebrałem jeszcze kamery, gdyz nie wiem czy powinienem. Dodatkowo serwis telefonicznie oznajmił mi ,że taką politykę stosuje firma Canon i tracę gwarancję na sprzęt. Moje pytanie jest czy powinienem odebrać sprzęt z serwisu jeżeli nie zgadzam się z ich decyzją i jakie dokumenty(zdjęcia) powinienem zarządać?