utrata miejsca w przedszkolu

• Autor wątku Autor wątku valentine28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

valentine28

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Może ktoś coś będzie w stanie doradzić.
Syn chodzi drugi rok do przedszkola publicznego.
Mój problem polega na tym, że w dniu dzisiejszym dostałem informację o utracie miejsca w przedszkolu ze względu na brak złożenia deklaracji o kontynuowaniu edukacji na kolejny rok szkolny.
Deklaracje te powinno się złożyć między 14-28 lutego i wtedy też była puszczona informacja na ten temat. Tak się złożyło, że syn był chory prawie cały luty i gdzieś mi ta informacja uciekła i całkowicie o tym zapomniałem (wiem, nie dotrzymałem terminu, sam jestem sobie winien).
Od tego czasu nie było żadnej informacji przypominającej, ani ze strony pani dyrektor, ani pań prowadzących grupę (Pani dyrektor mówi, że nie mają obowiązku przypominać - rozumiem, chociaż trochę przyzwoitości by nie zaszkodziło).
Dzisiaj dostałem informację o utracie miejsca i po rozmowie z panią dyrektor dowiaduje się, że nic nie może zrobić w tej kwestii bo nie ma miejsc, a te nowe są tylko dla rocznika 2020 (ciekawe że do tej pory to miejsce było i nagle na rocznik 2018 miejsca nie ma).
Zawaliłem z terminem, ale boli mnie trochę to, że nikt nie zapytał czy na pewno chcemy zrezygnować tylko z automatu zostaliśmy wykreśleni z następnego roku, zwłaszcza, że korzystamy ze wszystkich dodatkowych zajęć płatnych, opłacamy godziny od otwarcia do zamknięcia oraz nigdy nie zalegaliśmy z płatnościami (a co miesiąc w kwestii opłat potrafi się dyrektorka przypominać mailowo po 3 razy po terminach)
Pytanie brzmi, czy jestem w stanie cokolwiek zrobić w tej kwestii?
Gdzieś się odwołać, wpłynąć jakoś na to żeby syn jednak mógł kontynuować naukę w tym przedszkolu?

Powrót