Utrata statusu osoby bezrobotnej z powodu odmowy przyjęcia stażu.

• Autor wątku Autor wątku AnnaZ.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AnnaZ.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam.
Odmówiłam przyjęcia stażu z PUP, gdyż wydał mi się on nie adekwatny do mojego wykształcenia. Mianowicie mam licencjat z administracji i mgr z zarządzania. Przy rozmowie z doradcą zawododowym zaznaczyłam (powiedziałam), że w pierwszej kolejności jeśli chciałabym staż w wszelkiego rodzaju urzędach lub bankach. Po 3 tygodniach dostałam telefon, żebym zgłosiła się do PUP w sparwie oferty stażu, gdy zaszłam okazało się że jest to staż w PSS Społem jak pracownik biurowy (asystent). Odmówiłam, jednocześnie zostałam poinformowana, że wraz z moją decyzją zostaje odebrany mi status osoby bezrobotnej i ewentualnie jak się nie zgadzam z tą decyzja mogę porozmawiac z z-ca kierownika PUP, co o czywiscie zrobiłam. Z-ca powiedział, że musi omówić tą sparawe z mecenasen i żebym się zgłosiła do niego za cztery dni. Zgłaszając się w wyznaczonym terminie dostałam tylko to pismo http://picasaweb.google.com/anna.zyskowska/Pismo?feat=directlink bez żadnego wyjaśnienia. Według mnie pismo to nie trzyma się kupy. Powinnam najpierw otrzymać decyzję o tym, że tracę status osoby bezrobotnej od któruje ewentualnie mogłabym się odwołać i co skutkowałoby wszczęciem popstępowania administracyjnego. Jeżeli chodzi o pouczenie w tym piśmie to nie rozumiem co mam zrobić. Doradźcie coś.

Proszę o pomoc. Nie chcę tego tak zostawiać, gdyż cała spawa wydaje mi się absurdalna.

Ostatnia edycja:
Proszę pomóżcie mi. Może ktoś ma jakiś pomysł co i jak powinnam napisać.

Powrót