Utrata statusy bezrobotnego - urząd pracy

• Autor wątku Autor wątku elektryk29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elektryk29

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.

Prowadziłem działalność gospodarczą, jednak od stycznia działalność jest zawieszona. W tym samym czasie zarejestrowałem się jako bezrobotny i zgłaszałem się w wyznaczone terminy do Urzędu Pracy. Jednak w maju z powodu poważnej choroby mojej Mamy, zapomniałem o terminie zgłoszenia. Zanim otrzymałem informację o tym, że straciłem status bezrobotnego, to wysłałem list ( po 10 dniach ) z prośbą o wyznaczenie nowego terminu. Niestety otrzymałem informację , że utraciłem status bezrobotnego na 120 dni. Moja prośba o wyznaczenie nowego terminu została potraktowana jako odwołanie i po negatywnym rozpatrzeniu zostaje mi tylko sąd. Teraz moje pytanie brzmi, jeżeli odwieszę działalność na miesiąc ( bo akurat mam zlecenie ) i później ponownie zawieszę to czy będę mógł się zarejestrować jako bezrobotny? Pozdrawiam Jarek

elektryk29 napisał:
jeżeli odwieszę działalność na miesiąc ( bo akurat mam zlecenie ) i później ponownie zawieszę to czy będę mógł się zarejestrować jako bezrobotny?