Uwaga na pisma z urzędu podatkowego z Holandii

• Autor wątku Autor wątku nollewska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nollewska

nollewska

Przyjaciel forum
Odpowiedzi
654
Niektóre osoby otrzymują pismo z holenderskiego urzędu podatkowego informujące o rzekomej pomyłkowej wypłacie pieniędzy na konto danej osoby i urząd podatkowy prosi o zwrot tych pieniędzy oraz podaje numer konta bankowego, na który należy zwrócić pieniądze. W piśmie jest także zaznaczona informacja iż w przypadku nie wpłacenia w terminie tych pieniędzy grożą sankcje prawne.
Pismo to jest wysyłane w języku polskim, czasami może też być w języku holenderskim.
Informujemy iż pismo to jest FAŁSZYWE i nie należy reagować na to pismo. Najlepiej jest zadzwonić do urzędu podatkowego i sprawdzić swój status, czy faktycznie zalegamy z pieniędzmi do urzędu podatkowego w Holandii lub też przesłać pismo do Twojej Kancelarii rozliczającej celem sprawdzenia autentyczności pisma.

mam taki problem dostalam euro-acceptgiro za rozliczenie jako samotna matka za 2010 rok urzad stwierdzil ze mi sie te pieniadze nie naleza bo w tym samym roku po powrocie z Holandii wzielam slub czy to mozliwe

Temat Twojego postu jest w niewłaściwym miejscu.
Jeżeli chodzi o pismo z urzędu podatkowego dot. zwrotu nadpłaconego podatku za 2010 r. wraz z uwzględnieniem iż nie należy się Tobie ulga podatkowa jako matki samotnie wychowującą dziecko to skontaktuj się z Kancelaria rozliczającą Twój podatek, gdyż od każdej decyzji można się odwołać w przypadku pomyłki urzędu. Tam też pracują ludzie, którzy czasami się mylą, więc być może będzie można się odwołać od tej decyzji.

Witam
potrzebuje pomocy w styczniu tego roku rozliczylam sie za tzw,rozlakowe za 2013r.przyszla decyzja o tym ile wyplaca mi pieniedzy,chcieli takze potwierdzenia konta Pani ktora zajmuje sie moimi sprawami wyslala im moj wyciag z konta,po pozniejszym czasie skontaktowala sie z urzedem belasiundienst a Pani urzednik powiedziala ze konto jest uznane i do 15 kwietnia powinny byc wyplacone pieniadze lecz niestety nie mam ich do dnia dziesiejszego.dostalam okkolo3 tyg.temu list ze chca potwierdzenia ze jestem wlascielka kont formularz wypelnilam i odeslalam lecz,nie dostalam zadnej odpowiedzi.osoba ktora sie zjmuje moja spraw jest na urlopie i wogole nie reaguje na moje prozby,mimo tego ze kazal pisac gdyby pieniedzy nie wyplacili.co mam zrobic?czy ktos moze mi pomoc?niestety nieznam niderlandzkiego wiec proba skontakowania sie z urzedem odpada.moglby ktos zrobic to w moim imieniu?

urząd holenderski to wielki urząd, który nie załatwi sprawy z dnia na dzień, tam korzystają z usług urzędu kilkadziesiąt milionów osób, więc nie licz iż na jutro sprawa będzie załatwiona.
Trzeba zadzwonić do urzędu i zapytać o Pani status rozliczeniowy i na jakim etapie jest sprawa.

Powrót