Uzasadnienie wyroku

• Autor wątku Autor wątku sofronov
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sofronov

Użytkownik
Odpowiedzi
153
Prośba o informację czy i jak mogę zobaczyć uzasadnienie wyroku Sądu Apelacyjnego? Wyrok był dla mnie korzystny i nie prosiłem o jego uzasadnienie. Druga strona poprosiła o uzasadnienie na piśmie, było to 8 lutego (data wpływu pisma zgodnie z informacją z portalu Sądów Apelacyjnych). Do dzisiaj nie ma informacji czy uzasadnienie zostało wydane drugiej stronie, a tym bardziej jego treści. Nie ukrywam, że pomimo iż jestem bardzo zadowolony z wyroku, chętnie zobaczyłbym uzasadnienie, które może przydałoby się w innej sprawie cywilnej.
Bardzo dziękuję za pomoc.

sofronov napisał:
Prośba o informację czy i jak mogę zobaczyć uzasadnienie wyroku Sądu Apelacyjnego? Wyrok był dla mnie korzystny i nie prosiłem o jego uzasadnienie. Druga strona poprosiła o uzasadnienie na piśmie, było to 8 lutego (data wpływu pisma zgodnie z informacją z portalu Sądów Apelacyjnych). Do dzisiaj nie ma informacji czy uzasadnienie zostało wydane drugiej stronie, a tym bardziej jego treści. Nie ukrywam, że pomimo iż jestem bardzo zadowolony z wyroku, chętnie zobaczyłbym uzasadnienie, które może przydałoby się w innej sprawie cywilnej.
Bardzo dziękuję za pomoc.
może jeszcze skład sędziowski nie sporządził uzasadnienia do wyroku, trzeba czekać,

Może idź do czytelni i przejrzyj akta sprawy?

Ja dzwoniłem co tydzień do Sądu. Jak było uzasadnienie to pojechałem i za 20 zł odebrałem :)

Bardzo dziękuję za wszystkie porady.

Otrzymałem informację, że nie sporządzono jeszcze uzasadnienia. Naiwnie myślałem, że obowiązuje termin 2 tygodni, ale teraz wiem iż jest nieobligatoryjny. Cóż mam nadzieję, że uda się to w 2 miesiące.

Powrót