Uznanie dziecka i nazwisko

• Autor wątku Autor wątku malajudoczka_83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malajudoczka_83

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Mam pytanko. Mój brat ma dzidziusia, ale nie jest z matka dziecka i za bardzo nie może dojśc z nią do żadnego porozumienia.
Chciała isc do urzędu stanu cywilnego o którejs godzinie, a moj brat nie mogl, wiec ona poszla sobie sama...Więc to znaczy że dziecko nie zostało przez niego uznane? W akcie urodzenia nie widnieje jako ojciec, a dziecko ma nazwisko matki? On chce widniec jako ojciec i zeby dziecko miało jego nazwisko, bo jest pewien swego ojcostwa na 100%. Co powinien zrobić w tej sprawie?? Prosze pomozcie!!!

Witaj, a nie może się zgodzić na uznanie, ale tak zeby dziecko miało jej nazwisko? To ułatwi dziecku zycie..
Ja własnie mam odwrotną sytuację, opisuję nizej w poscie..

Byłaby taka opcja, oczywiście czego nie robi sie dla dobra dziecka. Tylko matka poszla sama do USC i z tego co powiedziala on nie widnieje jako ojciec i dziecko ma jej nazwisko...Nie moge tego zrozumiec.
Zdaje sobie sprawe, ze jej sytuacja jest ciężka, ale juz sama nie wiem czy chodzi jej o dobro dziecka. Raz mowi, ze moj brat może zobaczyc je dopiero po rozprawie, potem pisze ze jej nawet nie odwiedzi i w sadzie powie ze sie nie interesuje, kiedy on chce dać jej ubranka dla malej to ona mowi ze nic od niego nie potrzebuje...
Znaczy ze co odpowiedzialnośc finansowa owszem, a cała reszta? Dziecko przeciez powinno miec ojca, na papierze i w zyciu, a nie tlyko jego pieniądze

Powrót