Uzpełnienie braków formalnych - jak?

• Autor wątku Autor wątku arte_mm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arte_mm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Szanownie Państwo,

Złożyłem pozew w sądzie cywilnym o zapłatę i dostałem dziś wezwanie do uzupełnienia braków formalnych a mianowicie:

"... wzywa Pana jako powoda do uzupełnienia braków formalnych pozwu przez prawidłowe oznaczenie adresu pozwanego ( miasto ) a nadto o wskazanie adresu poczty elektronicznej powoda albo dołączenia oświadczenia, że nie posiada..."

W pozwie i załącznikach WD ( składałem na formularzu choć podobno nie było to konieczne ) nie napisałem kodu pocztowego i miasta Pozwanego.

Moje pytanie brzmi jak mam uzupełnić te braki formalne? Zwykłym pismem w który wskaże prawidłowy adres pozwanego oraz wskażę mój adres mailowy?

Czyli np w odpowiedzi na pismo takie i takie wskazuje, że adres pozwanego to: ... oraz, że mój adres mailowy to: ...

Czy ma to inaczej wyglądać?

Będę wdzięczny za szybką podpowiedź, mam 7 dni na uzupełnienie.

Pozdrawiam

Pismem procesowym, zatytułowanym "odpowiedź na wezwanie do uzupełnienia braków formalnych pozwu". Poczytaj o elementach pisma procesowego.

Panie Panowie,

Pismo wysłane ale jest nowy problem.

Dziś dostałem informację, że spółka którą pozwałem zmieniła adres siedziby a przy tym i adres do korespondencji. Spółka przeniosła się do innego miasta i województwa.

Co teraz?

Znowu pismo zawiadamiające sąd o tym fakcie?

Pozdrawiam

Powrót