Użycie logotypów, bądź ich edycja na FP

• Autor wątku Autor wątku Strawqens
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Strawqens

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam
Otóż założyłem funpage dotyczący urządzeń znanej wielu osobom marki Xiaomi. Wykorzystałem ich logo oraz Zdjęcie w tle produktów które chce promować, oraz udostępniać poradniki, bądź linki to różnego typu promocji w sklepach. I otóż moje pytanko czy nie łamie prawa używając linków do promocji różnych sklepów na swoim fp, logotypów danej marki czy chociażby linków do artykułów z różnych stron.? Funpage aktualnie wygląda tak, logo troszke przerobiłem, a nie chce robić sobie problemów .
XXXXXXXX

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Strawqens napisał:
... Wykorzystałem ich logo oraz Zdjęcie w tle produktów które chce promować, oraz udostępniać poradniki ...
A miałeś na to zgodę uprawnionego? Jeśli nie to możesz mieć spore kłopoty.
Strawqens napisał:
... I otóż moje pytanko czy nie łamie prawa używając linków do promocji różnych sklepów na swoim fp, logotypów danej marki czy chociażby linków do artykułów z różnych stron.? ...
Stosowanie odnośników nie jest zabronione.
Strawqens napisał:
... logo troszke przerobiłem, a nie chce robić sobie problemów ...
No to sobie narobiłeś.

Po szczegóły użyj opcji Szukaj bo tematy były wielokrotnie omawiane.

Ostatnia edycja:
Narazie nikt tego nie zglosił, a z tego co widzę wiele sklepów wykorzystuje ich logo, fp jest świeży i mało kto o nim wie

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Strawqens napisał:
Narazie nikt tego nie zglosił, ...
To czy uprawniony zechce skorzystać ze swoich praw to już jest wyłącznie jego decyzja.

A co w przypadku gdy zrobię zdjęcie własnego autorstwa, na którym będzie znajdowało się logo owego producenta i je wstawie, bądź nawet przerobie czy to też podlega pod przestępstwo?

Strawqens napisał:
... bądź nawet przerobie ...
Co przerobisz?
Rozpowszechniając własne zdjęcie produktu na którym jest znak towarowy nie naruszasz żadnych praw.

W sensie poddam obróbce zdjęcie mojego autorstwa, które posiada logotypy albo zdjęcie samego znaku towarowego również mojego autorstwa?

Strawqens napisał:
... zdjęcie samego znaku towarowego również mojego autorstwa?
To będzie mogło być potraktowane jako naruszenie praw uprawnionego.

czy jeżeli udostępnie post
z innego fanpage za pomocą opcji udostępnij u siebie, czy to bedzie złamanie prawa bądź naruszenie praw autorskich ?

Powrót