F
filutylu
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam! Jestem "fotoreporterem" żużlowym (po prostu robię zdjęcia)[nie do końca legalnie bo wchodzę na akredytacji ojca, chodzę po parku maszyn i w miejsca w które normalnie nie można wejść bez akredytacji] i dziś rzecznik prasowy mojego klubu jak mnie spotkał to powiedział: "Witaj! Jesteś legendą klubu! Zdjęcia w programie zawodów w MIEŚĆIE A[tu użyli moich 4 zdjęć a potem jeszcze 2, ale zadzwonili do mojego ojca, poprosili o zdjęcia i wysłaliśmy normalnie bez żadnej umowy. Do nich nic nie mam bo zadzwonili i poprosili] i ostatnio na meczu w MIEŚCIE B tez było twoje zdjęcie zawodników [i to mnie boli bo 1. nie wiem skąd mieli zdjęcie bo ja jedynie daje na stronę klubu i do galerii pewnego malutkiego portalu ale te są w małej rozdzielczości 2. nie zapytali się mnie ani nawet mojego ojca 3.nic nie zapłacili]"
gadałem z ojcem ojciec mówi ze można niezłą kasę za taki numer wyciągnąć. tylko jest problem mam dopiero 17 lat czy to jakaś przeszkoda??i czy w ogóle mam możliwość dostania jakiegoś odszkodowania(zdjęcie ponoć było podpisane i nie wiem czy oni maja prawo tak sobie zdjecia ściągnąć i wydrukować)
Ps i czy ktokolwiek może kopiować i używać do jakichkolwiek celów wypowiedzi z forum??
gadałem z ojcem ojciec mówi ze można niezłą kasę za taki numer wyciągnąć. tylko jest problem mam dopiero 17 lat czy to jakaś przeszkoda??i czy w ogóle mam możliwość dostania jakiegoś odszkodowania(zdjęcie ponoć było podpisane i nie wiem czy oni maja prawo tak sobie zdjecia ściągnąć i wydrukować)
Ps i czy ktokolwiek może kopiować i używać do jakichkolwiek celów wypowiedzi z forum??
Ostatnia edycja: