Użycie zdjęcia - problem?

• Autor wątku Autor wątku adrkwi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adrkwi

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Użyłem zdjęcia do szkolnego projektu okładki na CD - który w końcu został odrzucony - projekt również został usunięty (dziś).

Pod zdjęciem widniały następujące zasady jego użytkowania:

Stock może zostać użyty tylko przez zarejestrowanych użytkowników portalu (spełniałem warunek).

Proszę nie używać moich stocków do budowania różnić na tle religijnym lub rasistowskim (spełniałem warunek).

Musisz poinformować mnie o pracy w formie komentarza lub prywatnej wiadomości (również i to zrobiłem).

Musisz dać link do mojego profilu w opisie pracy (również było).

Dla użytku komercyjnego - proszę skontaktować się ze mną.

Tak wyglądały zasady użycia zdjęcia. Dziś w szkole zostaje poinformowany, że autor zdjęcia zamierza skarżyć szkołę/mnie (prawdopodobnie za złamanie zasad użytkowania, które autor podał pod zdjęciem - spełniłem wszystkie warunki! + praca została dziś usunięta)

Czy grożą mi jakieś konsekwencje?

Jest ktoś w stanie udzielić mi porady?

Witaj,

trudno powiedzieć o co chodzi autorowi zdjęcia. Być może o to, że zostało zamieszczone w Internecie, a być może Twój opis wykorzystania zdjęcia wysłany autorowi był nieprecyzyjny lub został źle zrozumiany przez autora.

Co do odpowiedzialności za bezprawne wykorzystanie czyjegoś utworu to kwestię tą reguluje USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. 'o prawie autorskim i prawach pokrewnych', a w szczególności: Art.79 oraz 116.

Powrót