Uzyczony Garaż na posesji na którą przyjedzie komornik

• Autor wątku Autor wątku viruss1982
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

viruss1982

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
podepnę się pod temat aby nie tworzyć nowego postu,

Czy jeśli mam użyczone garaże (umowa potwierdzona notarialnie) na posesji mamy, a prawdopodobnie będzie komornik szukał rzeczy po podziale majątku których już nie ma a ojciec nie zgodził się na zapłatę równowartości.

1.Czy muszę otworzyć swoje garaże komornikowi - ja tylko mam klucze a mam podobne rzeczy jak były w podziale na większość mam fakturę niestety nikt o tym nie myślał żeby na pierdoły brać, teraz żeby nie zajął mojego bo będzie może jak w powyższym przykładzie bo nie które faktury mam u księgowej

2. Czy mam obowiązek współpracować z komornikiem, tzn otworzyć mu, odpowiadać na jego pytania w końcu to nie ja jestem dłużnikiem a mama, czy tylko pokazać umowę użyczenia

3. Co jak mnie nie będzie bo zaczynam prace jako kierowca i może mnie parę dni nie być - czy przetną kłódkę i wejdą, rozwala zamek w drzwiach ?

4. Kupiłem na firmę swoją migomat za 1700 zł, ale na fakturę jest tylko model i cena, czy to wystarczy bo podobno jak nie znajdzie komornik innego może zająć ten bo nie ma na wyroku żadnych danych tylko migomat bez modelu itp.

viruss1982 napisał:
podepnę się pod temat aby nie tworzyć nowego postu,
- zapomniałem usunąć bo pisałem pod innym postem ale uznałem w trakcie że jednak za dużo pytań i skopiowałem treść do nowego

Powrót