Uzyskanie Alimentów od ARABA

• Autor wątku Autor wątku encrinuslilliformis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

encrinuslilliformis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

Mam pewien problem, chciałabym uzyskać alimenty od mieszkańca Arabii Saudyjskiej.
Jestem w 5 miesiącu ciąży (22-23 tydzień) z mężczyzną z Arabii Saudyjskiej, który nie akceptuje tego dziecka. Twierdzi, że jego ojciec wymusza na nim aborcje w innym wypadku wyrzeknie się go i straci wszystko. Wywiera na mnie dużą presję i strach żądając, abym dokonała aborcji, czego nie chcę i nie zrobię. Twierdzi, że w innym wypadku "zniknie". Kontaktuję się z nim drogą mailową, poprzez komunikator "skype" oraz telefoniczne. Żądał ode mnie abym znalazła w Polsce, Holandii bądź Anglii klinikę, w której dokonają aborcji.

Mohammed ma 31 lat, jest studentem medycyny w Katowicach oraz mieszka w akademikach przy jego uczelni. Obecnie znajduje się na terenie Arabii Saudyjskiej (prawdopodobnie do 22 sierpnia 2012r).

Nakłanianie do usunięcia ciązy jest także karalne. Proponuję udac się do najbliższej jednostki policji lub prokuratury celem złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez było konkubenta. A w późiejszym czasie zająć się alimentami.

Rozumiem. Czy jako dowody wystarczą maile na poczcie, smsy w telefonie lub wiadomości na skype?

tak, można także podać świadków którzy słyszeli te rzeczy, oraz osoby które znają sytuację z Pani relacji.

jednak te osoby to moi znajomi, rodzina nie stanowi to problemu ?

Powrót