Używany/nowy towar, czy mpge odstąpić od umowy?

• Autor wątku Autor wątku maziar1000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maziar1000

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam. Otóż kilka dni temu kupiłem na allegro laptopa. Miał być nowy, z zapisem resztki magazynowe wiec było napisane że ma rysy na obudowie. Jednak gdy zacząłem go użytkować okazało się ze potrafi zacinać sie przy prostych operacjach z pulpitu a to laptop z wyższej półki. Sprawdziłem specjalnym programem dysk i okazało się że ma on już wypracowane 1500 godzin. Zadzwoniłem do serwisu sklepu, ci kazali odesłać go w ramach gwarancji. Odesłałem wiec w czwartek, dzis przesyłka dotarła. Jednak teraz chciałbym odstąpić od tej umowy i chciałbym zwrotu pieniędzy. I tu pojawia się pytanie czy mam do tego prawo, bo de facto używałem tego laptopa ze dwa dni, a przy laptopie którego odesłałem umieściłem kartkę że chce nowy lub sprawny z nowymi częściami, jednak to chyba nie ma żadnej mocy prawnej. Jutro rano chciałbym zadzwonic i prosić o zwrot kasy. Dlatego proszę o odpowiedź czy mogę a jesli tak to podać jakiś artykuł na który mogę się powołać. A konkretnie chodzi oto ze juz go używałem bo wiem ze zawsze można odstąpić jesli się nie używało sprzętu.

Powrót