A
azzaro28
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 45
Dzień dobry, mam pytanie, we wrześniu zakupiłem rower szosowy karbonowy, ze sklepu, który handluje sprzetem używanym jak i nowym. Rower był bardzo drogi. Została spisana między nami umowa kupna-sprzedaży roweru, gdzie jest napisane ,że sprzedawca oświadcza,że pojazd nie ma wad technicznych, które są mu znane i o których nie powiadomił kupującego, a kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu. I ok, rower został uzytkowany właściwie od marca kiedy to zaczyna się sezon szosowy. Przy intensywnym użytkowaniu /treningi, wyścigi/ zauważyłem rysę na ramie / góra/. Po przyjrzeniu się z bliska widać ,że pod naklejką było coś robione, podejrzewam, że była wcześniej pęknięta i naprawiana. Wcześniej przy zakupie nie było tego widać a jak wspomniałem wcześniej rysa powstała przez pracę karbonu. Sklep zajmuje się sprowadzaniem , renowacją i sprzedażą "lepszych" rowerów, mam pytanie do Państwa, czy przysługuje mi jakaś reklamacja czy rękojmia? I jeśli tak, mógłbym prosić o podstawę prawną? Dziękuję