Używany telefon

• Autor wątku Autor wątku majck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majck

Użytkownik
Odpowiedzi
78
Witam!
Ma zamiar kupić używany telefon na aukcji. Cena jest dosyć niska a w aukcji malo informacji na temet telefonu. Czy jeśli kupię telefon i będzie miał rysy albo będzie nie sprawny lub po prostu nie będzie mi odpowiadał to czy mogę go zwrócić w ciągu 10 dni? Od kiedy liczy się te 10 dni?

Tak, o ile kupisz od firmy i sam nie jesteś firmą.
10 dni się liczy od dnia odbioru przesyłki.

A jeśli kupuje od osoby prywatnej?

To nie masz 10 dni na zwrot - to chyba jasne.

Możesz reklamować jeśli towar będzie niezgodny z opisem - poczytaj co i jak na Forum w dziale konsumenckim.

drzemik napisał:
Tak, o ile kupisz od firmy i sam nie jesteś firmą.
10 dni się liczy od dnia odbioru przesyłki.

Tylko w wysyłce,oraz jest to kup teraz a nie licytacja

Poproś o więcej info na temat telefonu, najlepiej dopisanych w treści oferty na aukcji. Bo potem to ci cięzko będzie cos zdziałać.
Cena jest niska, a jak się nie spodoba, bo porysowany to pewnie byś chciał pieniądze odzyskać..i bedzie kłopot, bo nie ma info, że jest nieporysowany itp
Co innego, jeśli bedzie uszkodzony mechanicznie- to niezgodnosć towaru z umową.. Z tym, że pomiędzy cechą istotną(uszkodzenie mechaniczne) a nieistotną zazwyczaj różnica jest strasznie ocenna.
Cóż, lepiej mieć wszystko jasno napisane.
Pozatym okazje się nie zdarzają:confused:

:) nie no...- okazje się zdarzają...-najczęściej wtedy kiedy telefon jest jeszcze "ciepły"...;)

zapytałem o wszytko sprzedawce i kupilem telefon, jak go dostane to napisze jak sie zakonczyla ta sprawa

Nie baw się w takie sprawy
idź do dobrego komisu

Z ciekawości.. można poprosić o linkę do aukcji? Chciałbym zobaczyć szczegółowość ogłoszenia:)

na aukcji jest malo napisane, jednak na mailu mam wiece info

Powrót