Vape Pen THC w paczce z Holandii

• Autor wątku Autor wątku infinity8709
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

infinity8709

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,
Na wstępie zaznaczam, że nie palę nałogowo – nazwałbym to mocno rekreacyjnym, głównie w celach szybkiego zaśnięcia z powodu częstej pracy w nocy. Nie jestem handlarzem ani nigdy nie handlowałem ziołem. Zamówiłem dwa vape peny wypełnione koncentratem THC prosto z Holandii. Niestety paczka trafiła do sprawdzenia i od 7 stycznia 2025 roku pozostaje w tym stanie.

Jakie mogą mnie czekać konsekwencje? Na co powinienem się przygotować? Czy możliwe jest wezwanie na policję w celu wyjaśnienia sprawy, czy może nic się nie wydarzy? Proszę o pomoc, ponieważ trochę stresuję się tą sytuacją.

Firma kurierska może dokonać prześwietlenia w związku z podejrzeniem nielegalnych substancji a następnie zgłosić to do organów ścigania w związku z czym możliwe jest wezwanie na policję w celu zbadania sprawy.

Konsekwencje zależą od "ilości oraz stężenia" dlatego pytanie ile tego było i kto zostanie o tym fakcie powiadomiony. Jeżeli niewiele to może się to wiązać z konsekwencjami finansowymi natomiast przy większych ilościach może być zarzut oraz ograniczenie wolności.

Najpierw będzie trzeba udowodnić, kto był osobą zamawiającą...

Nie mam zamiaru niczego tuszować ani mówić nieprawdy. Jedyne, co mogę zrobić, to wyrazić skruchę przed sądem (o ile w ogóle dojdzie do sprawy). Najzwyczajniej w świecie pozostaje mi czekać do starości, aż w końcu to zalegalizują.

Szkoda, że prawo w Polsce nie nadąża za Zachodem. Czekam, aż stare pokolenie, które nieprzerwanie rządzi Polską, odejdzie w niepamięć, a na jego miejsce przyjdą młodzi ludzie z otwartą głową.

Będę aktualizować ten temat dla potomnych. Na chwilę obecną (4.02.2025) nie dostałem żadnego wezwania.

Jeśli chodzi o kwestię udowodnienia, sprawa jest znacznie głębsza, ponieważ płatność odbyła się w kryptowalucie. Jak myślicie – czy są w stanie udowodnić zakup?

Powrót