VAT 24 jakie są kary za nie złożenie w termin

• Autor wątku Autor wątku mojeq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mojeq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam
moja sytuacja wyglada tak.. sprowadzilem samochod z niemiec w listopadzie zaplacilem akcyce i na tym poprzestałem teraz chce dalej rejestrować samochód i sie dowiedzialem ze mialem bodajrze 10dni na Urzad skarbowy(zwolnienie z Vatu druk VAT 24) i 30dni na wydzial komunikacji. Mineły prawie 4 miesiace boje sie o nałożenie kary za takie przeciągniecie. Chciałbym sie dowqiedziec czy i jakie sa kary za takie cos? Jedni pisza ze kilkanascie złotych za miesiac zwłoki a gdzie indziej wyczytalem ze za 6dni zwłoki człowiek dostał 150zł i to jeszcze ulgowo go traktując? Sa jakies przepisy ktore reguluja te kary? W przypadku samochodu kupionego w kraju mozna spisac nowa umowe i po sprawie ale w tym przypadku nie bardzo bo na dokumencie z urzedu celnego tez jest data 20 listopad 2006. z gory dziekuje
pozdrawiam

na złożenie wniosku VAT-24 o wydanie zaświadczenie VAT-25 potrzebnego do zarejestrowania pojazdu - nie ma terminu.
Złożenie wniosku po 4 miesiącach nie rodzi negatywnych konsekwencji. Nie ma odsetek, kar itp....

Re: VAT 24 jakie są kary za nie złożenie w te

[cytat="mojeq"]zaplacilem akcyce [/cytat]

Nie "cyce" lecz akcyzę.

prosze o odpowiedz jak zakonczyla sie sprawa opisana powyzej

Powrót