Vectra odstąpienie od umowy.

• Autor wątku Autor wątku michalikowil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michalikowil

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Pierwszego grudnia podpisałem nową umowę z vectrą (na okres 2 lat) w ramach, której zmienić się miały jej warunki na ten sam pakiet złoty telewizji i internet szybszy o 10mb/s niż poprzednio. Poprzednia umowa była od 4 lat i bez ograniczenia czasowego.

Jednak odstąpiłem od tej nowej umowy w terminie 14dni i oddałem im cały sprzęt.

Mam oświadczenie o odstąpieniu od umowy podpisanej w dniu 1.12.16, w której rezygnuję z usług telewizji i internetu.

Teraz dowiedziałem się, że stara umowa przed tymi zmianami z początku grudnia nadal obowiązuje. W biurze Vectry zaznaczyłem, że chcę zrezygnować ze wszystkich ich usług.

Czy Vectra ma rację, że odstąpiłem tylko od tej nowej umowy (czyli de facto zmiany warunków tej poprzedniej) i stara ciągle obowiązuje?

T

Ostatnia edycja:
O ile się nie mylę to ma Pan to wszystko wypisane na umowie jak sądzę, więc jak ktoś ma Panu pomóc?
Proszę usiąść do papierków, przeczytać umowę ewentualnie regulamin i będzie Pan wiedział

Przeczytałem, tylko interesuje mnie to skoro jest to umowa na zmianę warunków świadczonych już usług, to czy faktycznie po odstąpieniu od niej i zwrocie sprzętu następuje powrót do poprzednich warunków poprzedniej umowy, zamiast całkowitej rezygnacji.
Takiego wyszczególnienia, anie na oświadczeniu ani w umowie nie ma.

Powrót