VECTRA umowa abonencka

• Autor wątku Autor wątku ultimately
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

ultimately

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Dzień dobry,

30 czerwca po południu zawarłam umowę o świadczenie usług z przedstawicielem Vectry u mnie w domu. Pan zamontował dekoder i poinformował mnie, że aktywacja usługi nie została zakończona i będzie kontaktował się ze mną telefonicznie następnego dnia. Usługę aktywowano 1 lipca o 8.17. Dostałam w tej sprawie maila od Vectry. Pierwsze dwa miesiące miały być za cenę 1 zł. Pan monter twierdził, że przez pierwszy miesiąc mogę korzystać z dodatkowych pakietów, z których muszę następnie zrezygnować w ciągu pierwszego miesiąca obowiązywania umowy, czyli lipca.

Niestety 20 lipca przyszła pierwsza faktura za okres 1-30 czerwca. Pomimo, że aktywacja usługi nastąpiła 1 lipca, to muszę zapłacić za cały czerwiec. Pierwszy "miesiąc" umowy trwał tylko kilka godzin. Wtedy też miałam okazję zrezygnować z tych dodatkowych pakietów.

Czy pierwszy miesiąc umowy nie powinien trwać od 30 czerwca do 30 lipca?Czuję się oszukana. Zastanawiam się czy dzwonić na infolinię i próbować się dogadać i wytłumaczyć, że monter wprowadził mnie w błąd twierdząc że mam cały lipiec na zrezygnowanie z usług.

Z góry dziękuję za odpowiedź:)

Powrót