VECTRA - zawarcie umowy ?

• Autor wątku Autor wątku ReaganPL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ReaganPL

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam pewien problem, otóż jakiś czas temu, chciałem zmienić operatora sieci, znalazłem ulotkę z promocją od przedstawiciela firmy, wstępnie umówiliśmy się drogą mailową co do spotkania względem instalacji usługi, podałem swoje dane. Lecz na dzień, w którym miał zjawić się monter, napisałem że chcę zrezygnować (okazało się, że moja umowa z poprzednim operatorem nadal obowiązuję). Nie było montera, nic nie podpisywałem, nie mam sprzętu. Mimo to dostałem powiadomienie do uregulowania opłaty za internet za okres od 1 października do 31 października 2016 roku, mimo że rozmowa miała miejsce 25-26 października, nie przypominam sobie abym "zamawiał usługę" na stronie Vectry. Jedynie wymiana podstawowych informacji potrzebnych do wpisania do umowy. Wysłałem zapytanie do Vectry, w celu wyjaśnienia, z czego wynika opłata. Przeoczyłem coś, czy przedstawiciel "zapomniał" poinformować, że wycofałem się z oferty. Co ciekawe dostałem maila wraz z numerem klienta i mogłem się zalogować pierwotnie za pomocą PESELU. Wymiana danych z przedstawicielem jest równoznaczna z zawarciem umowy? Nie powinienem wpierw podpisać umowy/wniosku, żeby te dane zostały zaciągnięte do bazy? W mailu poprosiłem tego samego dnia, kiedy miał nastąpić montaż, że proszę o usunięcie moich danych z bazy.

Powrót