w-f

• Autor wątku Autor wątku Weronika14
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Weronika14

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dziś na lekcji wf dostałam 1 za nie uczestniczenie w grze w piłkę nożną. Z tego co zrozumiałam z radia to w tego typu grach nie ma obowiązku uczestnictwa i nie powinno się dostawać ocen z nich.

Czy mogę coś z tym zrobić?
Czy można to zgłaszać gdyby nauczyciel był nieugięty?

Nauczyciel nie powinien oceniać za takie zachowanie.
Powinien przed RP wnioskować o adekwatną karę statutową (za każdym razem gdy odmowa się powtórzy).

14 lat i już ćwiczyć się nie chce... W dodatku dopiero 2 dzień zajęć i już pierwsza pała... Masakra, co to się z dzieciakami dzieje...

Chce się ale nie przepadam za piłką.

Trzeba czasami robić rzeczy, na które nie ma się ochoty...

Weronika14 napisał:
Chce się ale nie przepadam za piłką.
Zawsze możesz zapytać nauczyciela, czy nie mogłabyś razem z innymi koleżankami, które również nie przepadają za piłką poćwiczyć w inny sposób. Gdy ja chodziłem do szkoły, to dzieliliśmy się na grupy i jedni grali w piłkę, a inni np. w ping-ponga, szli na siłownię lub coś innego... A jak nauczyciel nie pozwala... No cóż, za łatwo byłoby w szkole, jakbyście mogli robić co chcecie. Na lekcje też musicie chodzić i to bez wyjątku, a nie wszystkie raczej przypadną każdemu do gustu.

Ale zaraz - ocena niedostateczna za odmowę gry w piłkę - lekkie przegiecie! NIe miesci się też chyba w zakresie oceny zachowań o ktorych mowa w § 11 dot. ocen z wuefu - jest mowa o ustalaniu oceny, bez doprecyzowania wiec chodzi też o oceny "jednostkowe". To bardziej podpadałoby pod ocenę zachowania - jako niewywiązywanie się z obowiązku ucznia....

Powrót