w sprawie źle działającego licznika tauron

• Autor wątku Autor wątku Ggrzes82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Ggrzes82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam jestem nowy na forum i mam mały problem dotyczący licznika z prądu.Sprawa wygląda następująco,w marcu dostałem nową książeczkę z taurona na 6 miesięcy co się w niej okazało że mam zwrot z poprzedniej książeczki,gdzie do tej pory nigdy od 11 lat nie miałem takiej sytuacji.Zadzwoniłem do taurona aby ponownie sprawdzili ,odczytali licznik ponieważ mieszkam w bloku gdzie liczniki są zamknięte w pomieszczeniu piwniczym więc nie mamy możliwości my lokatorzy tam wejść tylko administratorzy i pracownicy taurona ,przyjechał gość po 2dniach i stwierdził źle działający licznik wymienił go na nowy.OK.Po tygodniu przyszło mi pismo że mam zapłacić 680 zł. za średnią naliczoną za tamten okres,ponieważ stwierdzili źle działąjacy licznik.Odwołałem się pisząc że ja nie mam dostępu do licznika i wasi ludzie maja to kontrolować,więc jak od 11 lat płace rachunki podobne a teraz każecie mi zapłacić coś za co już zapłaciłem w poprzednich książeczkach,jeszcze dodam że w grudniu wszystkie żarówki zostały zastąpione ledami.ponownie się odwołałem i nadal twierdzą że mam zapłacić za zaległy okres.Czy ktoś mi pomoże tą sprawę rozwiązać. Dziękuje za pomoc

Pisz odwołanie że chcesz wynik ekspertyzy.

Właśnie wysłali do ekspertyzy licznik tak jak ich poprosiłem,natomiast ja jestem czysty nie mając dostępu do swojego licznika nie wiedząc co się z nim dzieje i czy wogule on działa poczekamy😉

Powrót