wada ukryta samochodu dzień po zakupie, co zrobić

• Autor wątku Autor wątku johnytoomala
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

johnytoomala

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry,
Wczoraj kupiłem samochód od pana który się trudni sprowadzaniem samochodów, auto po opłatach faktura vat marża cena 23700, przebieg 170tys bezwypadek, dojechałem do domu 140km, auto ma tablice zjazdowe, dziś rano pojechałem na przegląd i do domu już nie dojechałem -wstępna diagnoza obrócona panewka, wysłałem filmik do sprzedawcy oraz zadzwoniłem, pan stwierdził ze auto długo stało i coś faktycznie mogło się stać, stwierdził żeby auta już nie odpalać i ze oddzwoni, chwilowo nie odbiera telefonów. Bardzo proszę o poradę co dalej.. jakie kroki podjąć w tej sprawie
z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam

Zacznij od pisma reklamacyjnego za poręczeniem odbioru z żądaniem naprawy. Zobacz co odpowie.

No i musisz sprzedawcy udostępnić auto do oględzin .... Ale tak na serio to nie spodziewaj się żadnej pomocy z jego strony

Dziękuję za podpowiedzi, wczoraj wieczorem temat się rozwiązał :) sprzedawca przyjechał lawetą odebrał auto,oddał gotówkę, zwrócił za przegląd, przeprosił za zaistniałą sytuację, na dniach pocztą ma przyjść korekta do faktury zakupu, normalnie jak nie w Polsce.
pozdrawiam

Powrót