M
Mattheeew
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Drodzy forumowicze, zakupiłem pralkę w wymienionej sieci sklepów. zakup obejmował również wniesienie oraz podłączenie sprzętu przez ekipę. Pralka została kupiona, w tym opłacona, w sklepie stacjonarnym, jednak bez możliwości obejrzenia towaru - brak na stanie. W dniu dzisiejszym, po przywiezieniu i podłączeniu okazało się, iż jest uszkodzona, nieszczelność elementów, woda wylewa się od spodu (pierwsze użycie testowe). Pani z infolinii kazała jechać do sklepu i tam złożyć pisemną reklamację oraz czekać na zabranie towaru, przesłanie do producenta i oczekiwanie na decyzję.
Jako, że nie mam zamiaru czekać około miesiąca na nową pralkę, chciałem ją zwrócić. W odpowiedzi otrzymałem informację, że nie jest to możliwe ponieważ:
1) towar został zakupiony w sklepie stacjonarnym (bez możliwości uprzedniego obejrzenia -przyp.)
2) został użyty (to już jest absurd)
Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Proszę o pomoc.
Jako, że nie mam zamiaru czekać około miesiąca na nową pralkę, chciałem ją zwrócić. W odpowiedzi otrzymałem informację, że nie jest to możliwe ponieważ:
1) towar został zakupiony w sklepie stacjonarnym (bez możliwości uprzedniego obejrzenia -przyp.)
2) został użyty (to już jest absurd)
Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Proszę o pomoc.