wadliwe działanie programu komputerowego

• Autor wątku Autor wątku patryk1634
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patryk1634

Użytkownik
Odpowiedzi
210
Witam mam problem z jedną z gier (nie działa poprawnie), mój komputer spełnia i minimalne i rekomendowane wymagania, ale nie o tym, wymieniłem około 40 maili z supportem bethesdy niestety ostatni mail od nich brzmi,
w skrócie sory nie mamy więcej pomysłów. (poniżej pełna treść maila)

Hi again,

I am sorry the previous steps did not solve this issue.

We have exhausted all our trouble shouting for your issue. We you go through the previous steps provide to insure all trouble shooting was fully completed. You may also try the forums.

I will report on you to the devs to see if their is an issue with the mods system. Any fixes provided will be included in a further updates. Keep eye on the forums at https://bethesda.net/community/ for patch notes.

Thank you for working with me on this issue.

Best wishes,
John
Bethesda Support

W związku z czym chciałbym odstąpić od umowy kupna, ale z tego co wiem w przypadku programów tak naprawdę kupujemy tylko licencję a nie program, dlatego też nie wiem jak napisać taką reklamację, proszę o pomoc.

Pozdrawiam

o widzę przeniosłeś gdzieś indziej (przepraszam za zły dział i dzięki za przeniesienie)
w takim razie mam jakieś wyjście ? czy przyzwyczaić się do myśli że wydałem 100zł na wadliwie działający produkt

Czy producent, dystrybutor udziela gwarancji? Nie jest obowiązkowa.
W odniesieniu do programów tylko wady prawne podlegają rękojmie.

Nigdy nie słyszałem o gwarancji na oprogramowanie, więc nie sądzę, ale poszperam jeszcze na ich stronie,
ale myślę że spokojnie możemy przyjąć że nie ma gwarancji, jak mniemam w tej sytuacji jestem na przegranej pozycji ?

patryk1634 napisał:
... spokojnie możemy przyjąć że nie ma gwarancji, ...
A przyczyny należy szukać w jednak w niekompatybilności podzespołów lub też nieprawidłowo pobranej wersji. Ale to już problem na forum informatyczne. Jak domyślam się, gra została pobrana w wersji elektronicznej z serwera dystrybutora.

problem można rozwiązać łącząc się przez VPN, więc problem wygląda jak by dotyczył internetu, ale problem występuje tylko tym konkretnym jednym programie.

Powrót