Wadliwy laptop, odstąpienie od umowy - wątpliwości

• Autor wątku Autor wątku jackuss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jackuss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam, zakupiłem laptop w firmie XKOM. Zamówienie złożyłem przez internet, ale towar odebrałem osobiście i zapłaciłem gotówką przy odbiorze towaru. Okazało się, że karta graficzna nie działa do końca poprawnie. Czy przysługuje mi prawo zwrotu towaru bez podania przyczyny w ciągu 14 dni(nie wiem czy traktować to jako zakup na odległość)?.

Wyszczególnię to co według mnie jest istotne:

Zamówienia w sklepie internetowym można składać poprzez witrynę internetową (sklep internetowy). W tym celu należy dokonać rejestracji konta użytkownika na stronie internetowej http://www.x-kom.pl/rejestracja i dokonać akceptacji postanowień niniejszego Regulaminu.

Zarejestrowany użytkownik ma możliwość:
dokonywania zakupów w sklepie internetowym X-KOM.PL,
jest uprawniony do otrzymywania indywidualnych rabatów,
jest uprawniony do udziału w promocjach i konkursach,
opiniowania sprzętu bez konieczności moderacji i akceptacji z naszej strony,
prowadzenia szczegółowych statystyk swoich działań w systemie Sprzedającego,
współdecydowania o wyglądzie i kształcie sklepu on-line X-KOM.PL.

Oraz chyba najistotniejsze:
Potwierdzenie zawarcia umowy przesłane zostanie Klientowi na adres e-mail wskazany przez Klienta zgodnie z punktem 15 niniejszego Regulaminu.

Dostałem kilka maili, w których dostałem informaje o przyjęciu zamówienia(wraz z nr zamówienia) do realizacji, oczekiwaniu na realizacje i gotowości towaru do odbioru.

Nie nie dostałem maia, gdzie bezpośrednio jest napisane, że "umowa została zawarta"

W takim razie wygląda na to, że umowę zawarłeś w sklepie stacjonarnym w momencie zapłaty i odbioru towaru.

Powrót