Wadliwy sprzęt iSpot

• Autor wątku Autor wątku v90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

v90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

W dniu 28.09 zakupiłem laptopa firmy Apple (w jednym z "Apple Premium Resellers" = iSpot). Sprzedawca poinformował mnie że w razie jakiejkolwiek awarii do 48h mogę się zgłosić i sprzęt zostanie wymieniony na nowy. Niestety okazało się że laptop nie działa (prawdopodobnie problem z zasilaniem). Na drugi dzień z samego rana (komputer zakupiłem późnym wieczorem więc nie było innej możliwości) pojechałem wymienić na nowy. Jak się okazało nie mają aktualnie drugiego takiego na sklepie. Sprzedawca chciał go odrazu dać "na drogę serwisową" na co się oczywiście nie zgodziłem. (nie wyobrażam sobie komputera za taka kwotę oraz takiej klasy jakiej są komputery firmy Apple który ląduje w serwisie gdyż nawet nie został uruchomiony). Po długim oczekiwaniu konsultantka zdołała się skontaktować z salonem w Warszawie i ustalić że zostanie przysłany nowy.

Tylko jest jedno "ALE" jeśli komputer nie dotrze do jutra do godziny około 19 minie 48h i "oni nie będą w stanie wymienić" komputer wyląduje w serwisie..

Jestem totalnie zielony z prawa więc proszę o wyrozumiałość. Próbowałem szukać ale niestety nie ogarniam tych wszystkich praw (rękojmi itp.)

Czy jest ktoś w stanie doradzić co w tej sytuacji zrobić? (oczywiście jeśli jutro się okaże że nowy nie dotarł na czas..) Jest to trochę dziwne "ala szantaż" "albo będzie albo serwis"

Interesuje mnie wymiana na nowy lub zwrot pieniędzy.

Pozdrawiam

Powrót