P
pawlowskamagdalena1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dziś ok. godziny 8 w lombardzie kupiłam robot kuchenny. Ogłoszenie sprzedaży urządzenia znalazłam na stronie internetowej, opisane było jako produkt nowy i „w pełni sprawny”. W trakcie zakupu zapytałam o gwarancję, sprzedawca odpowiedział, że udziela ustnej, rozruchowej, dwudziestoczterogodzinnej gwarancji. Po powrocie do domu próbowałam uruchomić robot, szybko okazało się, że jest to niemożliwe, ponieważ na urządzeniu pojawiała się informacja o nieprawidłowym umieszczeniu pokrywy. Po dokładnym obejrzeniu pokrywy okazało się, że jeden z elementów jest mechanicznie uszkodzony (wygląda na stopienie plastiku). Około godziny 14 wróciłam do lombardu, żeby oddać lub wymienić sprzęt. Sprzedawca, po telefonicznej konsultacji
z właścicielem, poinformował mnie, że nie może przyjąć produktu z wadą mechaniczną. Na prośbę o bezpośredni kontakt z właścicielem sklepu odmówił podania numeru telefonu, ale zapewnił, że właściciel skontaktuje się ze mną tego samego dnia. Telefonu nie otrzymałam.
Co mogę zrobić? Jak odzyskać pieniądze?
z właścicielem, poinformował mnie, że nie może przyjąć produktu z wadą mechaniczną. Na prośbę o bezpośredni kontakt z właścicielem sklepu odmówił podania numeru telefonu, ale zapewnił, że właściciel skontaktuje się ze mną tego samego dnia. Telefonu nie otrzymałam.
Co mogę zrobić? Jak odzyskać pieniądze?
Ostatnia edycja: