A
aberade
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 114
witam
mam następujący problem: jakiś czas temu skorzystałam z oferty mobile (produkt mBanku) zakupu telefonu komórkowego na raty
telefon został przysłany kurierem wraz z umową kredytową
telefon marki nokia, dobra firma więc nie brałam pod uwagę że będzie problem
telefon przeznaczony na prezent - dałam go adresatowi po kilku dniach
po odpakowaniu telefonu, zamontowaniu karty sim itd okazało się że telefon nie jest do końca sprawny, a konkretnie jego obudowa nie przylega do korpusu
telefonicznie ani mbank ani mobile nie umieli mi powiedzieć co powinnam zrobić - skierowano mnie do serwisu nokia we wrocławiu (do firmy która była sprzedawcą, której pieczątka widnieje na paragonie - nie można się skontaktować, nikt nie odbiera telefonów)
aktualnie telefon był 3 razy u naprawy, nie usunięto usterki obudowy
w serwisie poinformowano mnie, że "te telefony najprawdopodobniej tak mają"
od zakupu telefonu minęło na tę chwilę 1,5 miesiąca i cały czas ten telefon był w serwisie, z krótkimi przerwami między naprawami
nokia mnie olała, mbank mnie olał, mobile mnie olało
...
zostałam z telefonem-bublem i kredytem za niego na rok czasu
nokia - nie wymieni telefonu, nie zwróci pieniędzy
co ja mogę zrobić w takiej sytuacji?
mam następujący problem: jakiś czas temu skorzystałam z oferty mobile (produkt mBanku) zakupu telefonu komórkowego na raty
telefon został przysłany kurierem wraz z umową kredytową
telefon marki nokia, dobra firma więc nie brałam pod uwagę że będzie problem
telefon przeznaczony na prezent - dałam go adresatowi po kilku dniach
po odpakowaniu telefonu, zamontowaniu karty sim itd okazało się że telefon nie jest do końca sprawny, a konkretnie jego obudowa nie przylega do korpusu
telefonicznie ani mbank ani mobile nie umieli mi powiedzieć co powinnam zrobić - skierowano mnie do serwisu nokia we wrocławiu (do firmy która była sprzedawcą, której pieczątka widnieje na paragonie - nie można się skontaktować, nikt nie odbiera telefonów)
aktualnie telefon był 3 razy u naprawy, nie usunięto usterki obudowy
w serwisie poinformowano mnie, że "te telefony najprawdopodobniej tak mają"
od zakupu telefonu minęło na tę chwilę 1,5 miesiąca i cały czas ten telefon był w serwisie, z krótkimi przerwami między naprawami
nokia mnie olała, mbank mnie olał, mobile mnie olało
...
zostałam z telefonem-bublem i kredytem za niego na rok czasu
nokia - nie wymieni telefonu, nie zwróci pieniędzy
co ja mogę zrobić w takiej sytuacji?