E
Elana
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, właśnie zakupiłam buty u producenta.Jak na moje możliwości 140zł wydane na ten zakup to dla mnie dużo.Po godzinie chodzenia okazało się że skóra z tyłu-na pięcie uformowała siew kształt wałka-co uniemożliwia chodzenie. Skóra od wewnątrz jest podwinięta do środka w taki sposób że utworzyła sie fałdka- co wyszło dopiero podczas chodzenia. W sklepie poinformowano mnie że towar jest przeceniony, gdyż materiał z którego go wykonano jest 2 klasy.Ale przecież to nie oznacza to samo- co fakt- że but na szwie jest niewłasciwie wykonany.Oddałam buty do reklamacji.Ponieważ sklep znajdował się daleko od mojego miejsca zamieszkania- przesłano mi buty pocztą.A wewnątrz karteczka- ze reklamacji nie uwzględniono, gdyż rzeczoznawca zakładu uznał ze nie ma wad konstrukcyjnych i but jest wykonany prawidłowo i odrzuca reklamacje. Pani w sklepie informowała mnie że obowiązują ich 2 tygodnie renkojmi i 3 miesiące gwarancji.Podczas zgłaszania reklamacji wycofała się z tego-mimo iż przyprowadziłam ze sobą osobę która kupowała ze mną buty i potwierdziła słowa sprzedawczyni (3 tygodnie renkojmi i 3 miesiace gwarancji).Ani butów nie naprawiono (a wada wdł.mnie była ukryta)ani nie oddano pieniędzy i odmówiono wymiany (mimo iż w butach chodziłam zaledwie godzinę-do momenty wypracowania sie fałdu na bucie. W butach się nie da chodzić a z zakładem nie idzie sie dogadać, zostaje jedynie dopłacić za ich naprawę u szewca?Proszę doradzić czy istnieje jakiś przepis umowżliwiający wyegzekwowanie naprawy od producenta? :x