P
pawelwod
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, w zeszłym roku ,, ukończyłem " klasę 3 technikum, słowo ,, ukończyłem " pisze w cydzysłowie ponieważ zostałem obdarowany dwoma poprawkami które musiałem zaliczyć pod koniec wakacji. Pierwszą z nich ( z matematyki ) udało mi się zdać bez większych problemów natomiast druga z nich ( jeden z przedmiotów zawodowych ) zakończyła się fiaskiem ( warto napomnieć że szkoła nie przygotowała mi warunków do owego egzaminu a błąd w który wprowadziła mnie komisja kosztował mnie 3/4 wyznaczonego czasu reasumując zdanie poprawki było prawie niemożliwe ). W ostatni dzień wakacji złożyłem wniosek o warunkowe przepuszczenie mojej osoby do klasy czwartej, który niestety został odrzucony, dlatego też pojawiają się następujące pytania na które mam nadzieje uzyskać tutaj odpowiedź.
1. Odwołałem się do kuratorium, czy po złożeniu takiego odwołania, jak statut nakazuje u dyrektora, ten ma prawo ,, przyjrzeć się " mojemu pismu i jeśli mu coś nie będzie odpowiadać zatrzymać je dla siebie tzw. nie przekazać
do kuratorium?
2. Ile czasu dyrektor ma na przekazanie takowego pisma?
3. Skoro złożyłem odwołanie się od decyzji rady jak i dyrektora to czy mam prawo uczęszczać na zajęcia do klasy lV? Bo w moim rozumowaniu skoro się odwołałem to sprawa nie jest ,, zamknięta " czyli decyzja jakoby jeszcze nie zapadła.
4. Na sam koniec to co najbardziej mnie interesuje - czy kuratorium w ogóle może mi jakoś pomóc tzw. czy pomimo odrzucenia wniosku o warunek przez szkołę mogą mi takowy udzielić?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieje, że to odpowiedni dział jeśli nie to proszę o przeniesienie.
1. Odwołałem się do kuratorium, czy po złożeniu takiego odwołania, jak statut nakazuje u dyrektora, ten ma prawo ,, przyjrzeć się " mojemu pismu i jeśli mu coś nie będzie odpowiadać zatrzymać je dla siebie tzw. nie przekazać
do kuratorium?
2. Ile czasu dyrektor ma na przekazanie takowego pisma?
3. Skoro złożyłem odwołanie się od decyzji rady jak i dyrektora to czy mam prawo uczęszczać na zajęcia do klasy lV? Bo w moim rozumowaniu skoro się odwołałem to sprawa nie jest ,, zamknięta " czyli decyzja jakoby jeszcze nie zapadła.
4. Na sam koniec to co najbardziej mnie interesuje - czy kuratorium w ogóle może mi jakoś pomóc tzw. czy pomimo odrzucenia wniosku o warunek przez szkołę mogą mi takowy udzielić?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieje, że to odpowiedni dział jeśli nie to proszę o przeniesienie.