Warunki oceniania

• Autor wątku Autor wątku Hexiuu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hexiuu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie, mam pytanie, właściwie 2. Pierwsze, czy rozporządzenie z 2007 jest dalej aktualne/ważne jeśli jest nowe z 2017 ale nie ma dokładnie tej samej nazwy czy w jakiej jest sprawie i nie zawiera tego co te z 2007 (Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 3 - Dziennik Ustaw i tu stare Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 30 - Dziennik Ustaw) Dokładnie chodzi o zasady oceniania, wiem że były juz takie posty ponieważ szukałem, ale żaden nie odnosił sie do nowego rozporządzenia ponieważ były one założone wcześniej... Chodzi o wystawanie oceny za brak kalkulatora lub innego przyrządu takiego jak linijka albo braku podręcznika choć to nie jest tu ważne, w rozporządzeniu z 2007 jest zaznaczone ze ocenie ucznia podlega wiedza oraz zachowanie a w odpowiedzi na interpolacje podsekretarz stanu MEN odpowiada ze nie jest to zgodne z prawem i takie działania powinny być eliminowane ale ta wypowiedź jest z 2013 i chciałbym się dowiedzieć jak jest teraz, bo wstawianie oceny za kalkulator czy choćby za sposób prowadzenia zeszytu gdzie to ja z tego korzystam i to dla mnie musi być czytelne jasne i to ja sie z tego musze nauczyć jest tak naprawdę bez sensu bo wiedza jedno a zeszyt drugie.. Pozdrawiam i dziękuję pomoc

Powrót