warunkowe zwolnienie i warunki zwolnienia

• Autor wątku Autor wątku Golota4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Golota4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
witam mam pytanie!!!odsiadywałem wyrok w zakładzie karnym i zostalem zwolniony warunkowo w czerwcu tego roku.warunkiem zwolnienia było stała praca kontakt z kuratorem. kontakt mam z kuratorem ale nie mam stałej pracy jestem zarejstrowany na bezrobotnym!!! moje pytanie zwiozane jest z tym czy kurator albo sad moze sie starać z odwieszeniem mi tego warunkowego zwolnienia z powodu braku stałej pracy???prosze o odpowiedzi dziekuje pozdrawiam golota4

Jeśli byłyby dowody na to ze nie podejmujesz pracy chociaż masz oferty to byłyby podstawy do rozważania odwołania warunkowego przedterminowego zwolnienia. Odwołanie takie nie byłoby jednak obligatoryjne. Zobacz art. 160 k.k.w.

znaczy pracowałem zaraz po wyjsciu na umowe zlecenie prawie trzy miesiaceno ale zezon sie skonczyl i od wrzesnia jestem na bezrobotnym

Mój mąż 3 lata pracował dorywczo po warunkowym w okresie próby. Nie miał w tym czasie umowy o pracę robił "na czarno". W zimie nie zawsze miał pracę bo to okres w którym raczej ciężko o cokolwiek i nigdy nie miał problemu a nawet kuratorka wystąpiła z wnioskiem do sądu o zdjęcie dozoru.

Powrót