Wątpliwej jakości sprzęt a prawo do zwrotu

• Autor wątku Autor wątku BBQ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BBQ

Użytkownik
Odpowiedzi
68
Witam,

Kupiłem robota sprzątającego który okazał się kupą chińskiego szmelcu. Problem polega na tym, że było to w wakacje (lipiec/sierpień) ubiegłego roku. Problem ze sprzętem sygnalizowałem sprzedawcy w formie korespondencji na allegro gdzie dokonałem zakupu, jak i również przez recenzję produktu. Bez odzewu. Mam do państwa pytanie, czy w związku z tym, że kupiłem to badziewie już z dobrych 8 miesięcy temu, czy mam jakiekolwiek prawo do żądania naprawy, wymiany lub zwrotu pieniędzy?

Nie robiłem z tym nic tak długo ponieważ pracuję na "dwa etaty", w domu w zasadzie jestem bardziej gościem i zwyczajnie nie miałem czasu, poza tym liczyłem że jest to jakiś problem który uda mi się samemu rozwiązać szukając odpowiedzi w instrukcji czy w internecie.

Dopiero teraz chciałbym się tym zająć, bo dopiero teraz dostałem urlop, zaległy oczywiście :rolleyes: i mam taką możliwość.

Czy mam jakiekolwiek prawa do zwrotu czy raczej dać sobie spokój? Nie skorzystałem z tego ani razu, a szlag mnie trafia że człowiek wydaje pieniądze na taki badziew który stoi w kącie, zajmuje tylko miejsce a ja z mopem i wiadrem latam po mieszkaniu jak największy frajer.

Proszę o pomoc, pozdrawiam

Powrót