wazne pytanie w sprawie zpav zaiks itp .

• Autor wątku Autor wątku emiceha
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

emiceha

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
uzylem oczywiscie opcji szukaj i przez 30 minut niesttey niec nie znalazelm a potzrebuje odpowiedzi ... z gory serdecznie dziekuje za odp lub wskazanie linku w ktorego np nie znalazlem .

sprawa stoi tak :

Cześć panowie i panie siedzę sobie wczoraj normalnie w pracy i przychodzi jakiś człowiek w obślizgłej koszulce , okularkach rodem studenciaka połączone z johnem lennonem i czapką jak marynarz i chce ode mnie wyłudzić legalny haracz ...

zpav.jpg

...oczywiśćie chodzi tu o z p a v ( Związek Producentów Audio-Video ) trochę czytałem o tym i istnieje jakieś jamendo.com.pl itp ale pytanko mam czy da się jakoś ich olać ? mieć to w 4 literach legalnie bez dorabiania ich ? moim zdaniem pomimo tego że nie jest to kwota kolosalnie duża muzyka w moim lokalu jest tylko i wyłącznie tłem tła mówiąc ogólnie... nie prowadzę przecież dyskoteki itp oraz nie puszczam komercyjnej muzyki przede wszytkim leci tylko i wyłacznie radio internetowe z uk.

...szanuje muzykę ale wole miesięcznie kupić parę legalnych mp3 do miksowania sobie w chacie niż płacić tym ... !

podobno istnieje 14 takich organizacji w polsce i podobno każda z nich może do mnie przyjść i wyciągnać taki characz odemnie ...

jakos nie chce mi sie wierzyc zeby chociaz 5 % przychodow tej mafii trafiala np do ostrego lub budki suflera itp .

z gory serdecznie dzieki za odp.

Organizacji, które mogą do ciebie zapukać po tantiemy od radia będzie tylko z pięć albo sześć...

Ostatnia edycja:
Powrót