WAŻNE PYTANIE !!!

• Autor wątku Autor wątku morda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

morda

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam!!
Właśnie zakładam firme i chciałbym ją nazwać "Lepszy Model" . Jak to sie ma do praw autorskich - piosenka Kasi Klich???

Nie wydaję mi się aby Pani Kasia Klich miała wyłączność na tego typy sformułowania :wink:
Chociaz przypomina mi się podobna sprawa, tzn nazwanie sklepu tak jak tytuł jednej z piosenek. Nie mogę teraz nigdzie znaleźć informacji o tym, z tego co pamiętam, argumentacja powinna być podobna jak w tym przypadku - brak cechy twórczych i odróżniających. Napewo nie rozważałbym tego na gruncie ustawy o prawie autorskim. Przychodzi mi jeszcze do głowy zastosowanie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencjiz 1993r - ale nie sądze aby tutaj miało to miejsce, więc tak sobie gdybam. Za mało danych, może to będzie sklep z pamiątkami Kasi Klich :P

Ps. Na przyszłość proszę zastosować się do tego co mam napisane w sygnaturcę (głównie do tego na niebiesko) - taki temat jest zły!

Przepraszam za zły temat ale to z pośpiechu :). Czyli moge rozumieć Twoja wypowiedz, że moge dowolnie tej nazwy uzywać??!! Niebędzie to sklep z pamiątkami Kaśki Klich :P

Powrót