Wbiegnięcie na murawę

• Autor wątku Autor wątku Thooroop
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Thooroop

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
witam wszystkich,

Jakie sa konsekwencje wbiegnięcia na murawę podczas meczu Ligi Mistrzów w Anglii?

Pozdrawiam

Za nieuzasadnione wtargnięcie na murawę grożą wysokie kary finansowe (w tysiącach funtów) i zakaz stadionowy (do 10 lat).
W drastycznych sytuacjach zakaz dożywotni.

A w przypadku gdy wbiegnę po raz pierwszy i jestem obcokrajowcem? Jakie są dokładnie "widełki"?

500-10000 GBP
1 year - 10 year
lifetime ban

a Nie ma możliwości np. dostania zakazu stadionowego bez grzywny? a np. jestem przytrzymywany nie wiadomo ile czy po prostu zgarniają mnie z murawy, wystawiają zakaz i np. kwestia dwóch godzin i mnie wypuszczają? bo po meczu mam nad ranem samolot powrotny do Polski także jest to wazna kwestia..

Regulamin FP:
§9 Zabronione jest umieszczanie na forum postów, które zawierają jakiekolwiek treści lub materiały niezgodne z obowiązującym prawem RP, mające na celu jego obejście lub naruszające dobre obyczaje, a w szczególności obraźliwe, wulgarne, obsceniczne, oszczercze, nienawistne, zawierające groźby, nieetyczne, obrażające czyjeś uczucia, godzące w czyjąś własność lub zmierzające do naruszenia praw innych osób.

Nie chodzi o obejście przepisów czy naruszenie ich tylko o poznanie konsekwencji bo to ze wbiegnę na murawe ejst pewne tylko za wczasu chciałbym wiedziec co mi dokładnie grozi i jakie sa procedury po wbiegnięciu

Thooroop napisał:
chciałbym wiedziec co mi dokładnie grozi i jakie sa procedury po wbiegnięciu

Ja mam propozycję. Idź do policjantów przed meczem i powiedz co zaraz zamierzasz zrobić. Oni ci wtedy dokładnie powiedzą, co zrobią i co za to dostaniesz. I wtedy sobie rozważysz za i przeciw. Tyle tylko że czynu już nie zrealizujesz.

Dowiedziałeś się "co za to grozi" i dalej męczysz bułę. Opcja numer dwa - odwiedź zawczasu psychologa. Albo psychiatrę.

Ehh panowie nie ma co sie spinać. Gdybym pytał jak uniknąć konsekwencji to była by to próba ominięcia przepisów a ja chce tylko dowiedzieć się dokładnie jakie są procedury po takim wbiegnięciu. czy grzywna jest nieunikniona i czy będę przetrzymywany czy po sporządzeniu protokołu wypuszczony. tyle cała zagadka

Odpowiedzi otrzymałeś, wyjaśnienie również.
Nikt nie przewidzi jakie dokładnie grożą Tobie konsekwencje,
ponieważ są one uzależnione od wielu czynników i okoliczności.
Jedyne co mogę doradzić to
zaniechanie planowanego czynu
oraz
to co sugeruje forg.

.Koniec tematu

Powrót