wezwane przedsądowe

• Autor wątku Autor wątku szariczek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szariczek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam serdecznie czy mógł by mi ktoś podpowiedziec co mam zrobic otóż dostałem pismo a raczej wezwanie przedsadowe o zamiarze przekazania moich danychdo KRD mianowice szczegółem jest to że to jest za rzekomą jazdę bez biletu w komunikacji miejskiej i tu nasuwa się myśl iżto było w 2003 ROKU!!!! ponad 10 lat temu nie mam żadnych pokwitowań zapłaty a tym bardziej nie przypominam sobie takiej sytuacji PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!!!!

Przede wszystkim proszę opanować emocje i nie używać dużych liter.
Z tego co Pan napisał, to roszczenie jest przedawnione - tzn. nie można go już dochodzić.
Jest możliwe, że został zaocznie wydany jakiś nakaz zapłaty, nie wniósł Pan sprzeciwu w terminie i teraz sprawa nabrała ponownego biegu. Jeśli zaś nie dostał Pan żadnego wyroku, nie ma żadnych zał. do tego pisma, które Pan dostał, to proszę im odpisać, że jeśli zgłoszą Pana do KRD to może stanowić naruszenie Pana dóbr osobistych i w takiej sytuacji wstąpi Pan na drogę prawną żeby chronić swoje prawa. Powinno poskutkować.

Zupełnie inaczej będzie jeśli zapadł jakiś wyrok zaoczny.

szariczek napisał:
witam serdecznie czy mógł by mi ktoś podpowiedziec co mam zrobic otóż dostałem pismo a raczej wezwanie przedsadowe o zamiarze przekazania moich danychdo KRD mianowice szczegółem jest to że to jest za rzekomą jazdę bez biletu w komunikacji miejskiej i tu nasuwa się myśl iżto było w 2003 ROKU!!!! ponad 10 lat temu nie mam żadnych pokwitowań zapłaty a tym bardziej nie przypominam sobie takiej sytuacji PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!!!!

Dług jest przedawniony (jeśli nie było wcześniej wyroku sądu) - jak przyjdzie wyrok nakazowy to złóż do niego sprzeciw. Pilnuj korespondencji z sądu, z firmą windykacyjną nie rozmawiaj.

Czy jesteś na 10000% pewny, że nie dostałeś nigdy opłaty dodatkowej za przejazd bez biletu? Jeśli tak to zawiadomienie do prokuratury (ktoś podał twoje dane, sfałszował podpis).

Powrót