wezwanie bez artykułu

• Autor wątku Autor wątku jacek6958
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacek6958

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam. Chodzi o wezwanie ktore dostalem. Nie ma w nim wpisanego artykułu. Jest to wezwanie w charakterze swiadka i jest napisane tylko ze w sprawie przeciwko osobie X. Bylem wzywany wczesniej jako swiadek w sprawie tej osoby X ale owa sprawa miala final 26.08.09 i zakonczyla sie wydaniem wyroku. Czy to mozliwe ze bylbym wzywany znowu w tej sprawie??? Niewiem czy to istotne ale w tej poprzedniej sprawie osoba X chciala mnie wrobic w zarzucany jej czyn. Na wezwaniu jest jakas sygnatura akt. Czy to chodzi o te akta z poprzedniej sprawy? Poza tym ta osoba X miala wypadek podobno pod wplywem narkotykow a ja zeznalem wczesniej ze ta osoba lubi zazywac narkotyki, czy to moze miec zwiazek z wezwaniem??? i czy to nie dziwne ze wezwanie jest na godzine 19??? nie za pozno??? z gory dziekuje za odp

Przychodzi mi jeszcze do glowy art. 234kk. Tak jak wspomnialem osoba X oskarzala mnie o popelnie razem z nia zarzucanego jej czynu co bylo bezpodstawne. W tej sprawie wyszlo na to ze jestem calkiem niewinny. Czy policja mogla wszczac sledztwo przeciwko tej osobie X wlasnie z art. 234kk. A ze te falszywe oskarzenia dotyczyly mnie to zostalem wezwany??? Wyrok zapadl 26.08 a wezwanie wyszlo 28...czy moze dotyczyc tej zakonczonej sprawy??? prosze o odzew

ja niewiem jaki jest cel istnienia tego forum...jezeli juz pomoc to wszystkim w rownym stopniu, jest to juz kolejna sprawa ktora pozostaje bez odzewu...niewiem czy to niekompetnecja ludzi tutaj dzialajacych czy cos innego ale jest to niepokojace...

jacek6958 napisał:
niewiem czy to niekompetnecja ludzi tutaj dzialajacych czy cos innego ale jest to niepokojace...
nie widzę nic niepokojącego w tym że na Forum twój temat nikogo nie zainteresował na tyle aby odpowiedzieć na twoje pytania...

i gdzie jest napisane ,że ktokolwiek MUSI ci w ogóle odpisać... ?uwielbiam takie roszczeniowe postawy jak twoja... spieszy ci się to biegnij do najbliższej kancelarii adwokackiej, zapłać, zadaj im pytania i wyznacz im czas np. 15 min na odpowiedź...:)

ja odpisuję tym którym chcę odpisać...odpowiedzieć, doradzić itp. i spróbuj sprawić aby było inaczej...(aby daleko nie odchodzić od wątku...), abym musiał ci na twoje pytania odpowiedzieć...

Ostatnia edycja:
Markiz medal za opanowanie i wywazone slownictwo. Mi jak to przeczytalem to az cisnienie sie podnioslo. Choć jestem na forum od niedawna to staram się odpowiadać na pytania na ktore w stanie jestem. Facet zadał pytanie, zreszta jakis belkot powiedzmy szczerze i oczekuje odpowiedzi co najmniej jakbysmy wszyscy byli jego słuzbą. Oby jak najmniej takich osob na forum.

Ps. Markizie tam gdzie złożliwość była niewskazana( wiadoma sprawa:D) to byłeś złośliwy a tutaj gdzie nawet powiniuenes sie tym wykazac to cienka riposta;) Hehe nie moglem sie powstrzymac zeby tego nie napisac. Pozdrawiam

Witam. Jesteś bardzo niecierpliwy i raczej nie uzyskasz odpowiedzi na Twoje pytanie więc spróbuj w sekretariacie sądu, który to wezwanie wystawił i wszystkiego szybko się dowiesz. Powodzenia.

jacek6958 napisał:
ja niewiem jaki jest cel istnienia tego forum...jezeli juz pomoc to wszystkim w rownym stopniu, jest to juz kolejna sprawa ktora pozostaje bez odzewu...niewiem czy to niekompetnecja ludzi tutaj dzialajacych czy cos innego ale jest to niepokojace...

Po pierwsze proszę grzeczniej. :x
Nikt z osób piszących na forum nie jest tutaj zatrudniony, aby 24 godziny na dobę odpowiadać na pytania. Każdy ma swoje życie prywatne i zawodowe, a udzielanie porad na forum traktowane jest jako hobby, co oznacza że robi się to wtedy kiedy ma się na to czas i ochotę.

Po drugie to że przeciwko osobie X został skierowany akt oskarżenia, oraz że wydano wyrok nie oznacza bynajmniej że wszystkie wątki danej sprawy zostały rozliczone. Możliwe jest np rozwiazanie, iż tylko część zarzutów została skierowana do Sądu, a postępowanie w zakresie pozostałych trwa nadal.

Możliwe jest też to, iż postępowanie dotyczy właśnie art. 234 k.k.

Najmniej prawdopodobny jest związek wezwania ze sprawą w której zapadł wyrok. Po pierwsze zbyt krótki odstęp czasu, po drugie wyrok jest nieprawomocny.

Najłatwiej będzie jeżeli zadzwonisz i spróbujesz się dowiedzieć szczegółów, oraz stawisz się na to wezwanie.

To że wezwanie wystawione jest na godzinę 19.00 nie jest niczym nadzywczajnym. Po prostu prowadzący pracuje tego dnia na drugiej zmianie.

magnatex napisał:
Po pierwsze proszę grzeczniej. :x
Nikt z osób piszących na forum nie jest tutaj zatrudniony, aby 24 godziny na dobę odpowiadać na pytania. Każdy ma swoje życie prywatne i zawodowe, a udzielanie porad na forum traktowane jest jako hobby, co oznacza że robi się to wtedy kiedy ma się na to czas i ochotę.

Po drugie to że przeciwko osobie X został skierowany akt oskarżenia, oraz że wydano wyrok nie oznacza bynajmniej że wszystkie wątki danej sprawy zostały rozliczone. Możliwe jest np rozwiazanie, iż tylko część zarzutów została skierowana do Sądu, a postępowanie w zakresie pozostałych trwa nadal.

Możliwe jest też to, iż postępowanie dotyczy właśnie art. 234 k.k.

Najmniej prawdopodobny jest związek wezwania ze sprawą w której zapadł wyrok. Po pierwsze zbyt krótki odstęp czasu, po drugie wyrok jest nieprawomocny.

Najłatwiej będzie jeżeli zadzwonisz i spróbujesz się dowiedzieć szczegółów, oraz stawisz się na to wezwanie.

To że wezwanie wystawione jest na godzinę 19.00 nie jest niczym nadzywczajnym. Po prostu prowadzący pracuje tego dnia na drugiej zmianie.

Dziekuje bardzo za odp no i nie pozostaje mi nic innego jak przyznac iz zachowalem sie jak rozwydrzony dzieciak. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Przepraszam wszsystkich urazonych i raz jescze dziekuje za odp

Powrót