wezwanie dłużnika

• Autor wątku Autor wątku pysia5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pysia5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Dostałam pismo od komornika który działa z wniosku wierzyciela EOS Investmen Poland GmbH w Hamburgu,poinformowana również zostałam że jest komornik przez tą firmę upoważniony do przymusowego otwarcia mojego domu i przeszukania rzeczy i schowków,został podany numer telefonu żeby spłacić ratalnie zadłużenie ale niestety ta pani tylko powiedziała mi kwote zadłużenia w wysokości 15 tyś i że nic więcej nie wie. Że pełnomocnikiem jest Kinga Brońska firmy w/w EOS..... niewiem z tytułu jakiego jest to zadłużenie,czy była rozprawa w tej sprawie sądowa,nic nie wiem tylko kwote podaną,powiedziano mi również że jak chce się dowiedzieć wszystkiego mam sobie tą firmę w internecie poszukać bo z pewnością jest tam nr telefonu i się dowiem wszystkiego.co mam dalej z tym zrobić,czego mogę domagać się od tej firmy i jakich dokumentów mogę żądać wyjaśniających żeby mieć to na piśmie.

Typowe, złóż skargę do rejonowego sądu na czynności komornika i poczytaj prawo windykacji Dług w firmie PRESCO INVESTMENTS s.a.r.l. czy przedawniony??

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie'dług dotyczy telekomunikacji z roku 2005 roku. Wierzycielem jest firma w Hamburgu a pełnomocnikiem pani Kinga Brońska która nie widnieje w wezwaniu musiałam poszukać w internecie żeby mieć jej numer tel,dodzwoniłam się do kogoś tam bo tej pani nie było i wogóle rzadko jest dostępna mam odpowiedzieć na pismo pisemnie na adres którego nie mam w wezwaniu i muszę znowu dowiedzieć się telefoniczniena jaki adres.ale najlepsze jest to że mam podany numer do komornika,a odbiera jakaś babka i mówi że oni nic nie wiedzą i mam sie skontaktować z pełnomocnikiem.....i kółko się zamyka. Mam pytanie,co mam zrobić jak przyjdzie komornik,jakie mam prawa??

Powrót