Wezwanie do dopłaty do stypendium po 1.5 roku po zakończeniu studiów.

• Autor wątku Autor wątku raven4444
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raven4444

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Na początku lutego otrzymałam maila z działu finansowego uczelnii z informacją o konieczności uiszczenia kwoty 33zł, która podobno wynika z nieoddania całego stypenium na wyjazd na konferencję. W czasie kiedy odbywała się konferencja, byłam doktorantką uczelnii. Konferencja odbyła się w kwietniu 2018r, w czerwcu 2018 rozliczyłam wszystkie rachunki - owszem, najpierw popełniłam błąd i nie odliczyłam śniadań w hotelu, ale po korekcie i dopłacie powiedziano mi, że z niczym już nie zalegam. Złożyłam rezygnację z doktoratu we wrześniu 2018r. I wówczas nikt nie informował mnie o zaległościach. W lutym 2019r. Dostałam maila z informacją o rzekomej zaległości, ale na moją prośbę o dokładniejsze wyjaśnienie sprawy nie dostałam odpowiedzi. Myślałam, że sprawa jest skończona, ale w lutym 2020 dostałam kolejną prośbę o uregulowanie rzekomaje zaległości. Do maila załączono kopie wszystkich dokumentów - każdy z nich jest rozliczony i podpisany przez przedstawiciela działu finansowego i szczerze mówiąc, na żadnym nie ma informacji o 33zł zaległości. Czy 1,5 roku po rezygnacji z doktoratu uczelnia ma prawo rządać ode mnie zwrotu kosztów - nie dość, że w innej walucie (wcześniej rozliczałam wszystko w euro) to jeszcze nie wiadomo na jakiej podstawie?

Powrót