Wezwanie do podania charakteru pisma sądowego

• Autor wątku Autor wątku momus300
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

momus300

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Zostało do mnie wysłane pismo sądowe na które chciałem się odwołać, gdzie z racji mojej nieobecności pod wskazanym adresem zostało awizowane, niestety nie zdążyłem go odebrać na poczcie. Po kontakcie z Sądem, dowiedziałem się, że pismo zostanie wysłane powtórnie. Po długim oczekiwaniu, odebrałem pismo mówiące o wezwaniu do zapłaty, z racji nieodpowiedzenia na pismo, które było dwukrotnie awizowane. Tak więc zaraz odpisałem, że przesyłka była awizowana jedynie jednokrotnie i proszę o jej wysłanie po raz drugi. W odpowiedzi dostałem pismo sądowe (maj 2013r.) wraz z załącznikiem wystawionym przez Urząd Pocztowy z mojej miejscowości, w którym napisane jest iż przesyłka została awizowana dwukrotnie: w listopadzie 2013 r., oraz październiku 2014 r. (przypominam, że było to pismo z maja 2014) Odpisałem im, że proszę o powtórne (drugie) wysłanie danego pisma, jako że nawet ujęta data w piśmie wystawionym przez Urząd Pocztowy tj. 10.2014 r. wybiega w przyszłość, co wskazuje na jakiś błąd na poczcie w doręczeniu przesyłki.
Aktualnie dostałem pismo wzywające do podania charakteru mojego ostatniego pisma pod rygorem pozostawienia pisma bez biegu. Co mam im odpisać w sprawie charakteru pisma, oraz jak do nich przemówić, że przesyłka nie była awizowana dwukrotnie?

Powrót