M
momus300
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Zostało do mnie wysłane pismo sądowe na które chciałem się odwołać, gdzie z racji mojej nieobecności pod wskazanym adresem zostało awizowane, niestety nie zdążyłem go odebrać na poczcie. Po kontakcie z Sądem, dowiedziałem się, że pismo zostanie wysłane powtórnie. Po długim oczekiwaniu, odebrałem pismo mówiące o wezwaniu do zapłaty, z racji nieodpowiedzenia na pismo, które było dwukrotnie awizowane. Tak więc zaraz odpisałem, że przesyłka była awizowana jedynie jednokrotnie i proszę o jej wysłanie po raz drugi. W odpowiedzi dostałem pismo sądowe (maj 2013r.) wraz z załącznikiem wystawionym przez Urząd Pocztowy z mojej miejscowości, w którym napisane jest iż przesyłka została awizowana dwukrotnie: w listopadzie 2013 r., oraz październiku 2014 r. (przypominam, że było to pismo z maja 2014) Odpisałem im, że proszę o powtórne (drugie) wysłanie danego pisma, jako że nawet ujęta data w piśmie wystawionym przez Urząd Pocztowy tj. 10.2014 r. wybiega w przyszłość, co wskazuje na jakiś błąd na poczcie w doręczeniu przesyłki.
Aktualnie dostałem pismo wzywające do podania charakteru mojego ostatniego pisma pod rygorem pozostawienia pisma bez biegu. Co mam im odpisać w sprawie charakteru pisma, oraz jak do nich przemówić, że przesyłka nie była awizowana dwukrotnie?
Aktualnie dostałem pismo wzywające do podania charakteru mojego ostatniego pisma pod rygorem pozostawienia pisma bez biegu. Co mam im odpisać w sprawie charakteru pisma, oraz jak do nich przemówić, że przesyłka nie była awizowana dwukrotnie?