Wezwanie do spłaty pożyczki w Vivus, której nie brałam!

• Autor wątku Autor wątku maria06
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maria06

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Dzisiaj w skrzynce pocztowej znalazłam list od firmy Vivus. Jest to wezwanie do zapłaty za udzieloną pożyczkę 7.01.2016 na kwotę 315 zł. Nigdy nie brałam żadnej pożyczki! Dzwoniłam do nich, aby to wyjaśnić. Pokierowali, abym zgłosiła to na policję. Tak też zaraz uczynię, ale nurtuje mnie to czy istnieje jakakolwiek możliwość na to, że będę musiała to spłacać? Proszę o wszelkie informacje na ten temat.
Jestem studentką, a pismo przyszło na adres stancji, w której mieszkam, to dziwne, ponieważ mój adres zamieszkania jest inny, a adresu stancji raczej nie podawałam w dokumentach. Nie robiłam też przelewów na podejrzane konta bankowe. Pomocy!

Ktoś mógł wziąć/podejrzec Twój dowód osobisty tj. Dane w nim zawarte ? Lokator ze stancji np? zgubilas może ostatnio ten dokument ?

Na chwilę obecną Ty musisz spłacić pożyczkę .

DamisVegas napisał:
Na chwilę obecną Ty musisz spłacić pożyczkę .
Nieprawda. Na wezwanie możesz grzecznie odpowiedzieć, że nie brałaś żadnej pożyczki. Warto także złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Jeżeli Vivus będzie uparty, dostaniesz nakaz zapłaty z sądu. Wtedy w stosownym terminie wnosisz sprzeciw.

Powrót