Wezwanie do stawienia się z samochodem

• Autor wątku Autor wątku primon23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

primon23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam status podejrzanego w sprawie, w której jestem niewinny. Nie będę się rozpisywał dokładnie o co chodzi, bo to nie jest teraz istotne. W czasie, gdy rzekomo miałem kogoś okradać, jechałem pożyczonym samochodem, co zeznałem podczas przesłuchania. Policja twierdziła, że sprawdzi to na monitoringu miejskim. Teraz dostałem wezwanie z policji, aby stawić się na komendzie w związku z tą sprawą. Napisano, że mam wziąć ze sobą samochód i jego dokumenty. Czy ktoś orientuje się, co będzie chciał sprawdzać policjant w czasie tego przesłuchania? W jakim celu mam stawić się z samochodem i dokumentami? Samochód nie należy do mnie i wątpię czy będę miał możliwość, by go pożyczyć na dzień przesłuchania.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

orientuję się co nie znaczy ,że powiem..:)

stawić się na przesłuchanie musisz.. i jeśli nie będziesz mógł stawić się z samochodem będziesz musiał wskazać jakim samochodem jechałeś i do kogo on należy..:)

Czy w takim razie pomimo wszystko lepiej stawić się z samochodem? I jak wtedy będzie wyglądało to przesłuchanie? czy policjant popatrzy, że jest samochód i to będzie wszystko?
Rozumiem, że jeśli samochodu nie dostarczę, to policja będzie się kontaktować z właścicielem i ustalać, czy tego dnia naprawdę pożyczył mi auto? Sprawa już dla mnie jest dość przykra, ale chodzi mi przedewszystkim o to, że samochód należy do bliskiej mi osoby, która nie wie o tej sprawie i nie chciałbym jej narażać na nieprzyjemności.
Pozdrawiam

Powrót