Wezwanie do zapłaty ( Brak podpisanej umowy)

• Autor wątku Autor wątku iforgotwhy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iforgotwhy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
"Dzień dobry,
przypominam, że minął już termin płatności drugiej raty za kurs, w
którym Pan uczestniczy. Bardzo proszę o niezwłoczne uregulowanie
należności, w przeciwnym razie będziemy zmuszeni wysłać Panu wezwanie do
zapłaty. Płatności może Pan dokonać na numer konta:, lub możliwie jak najszybciej gotówką w biurze szkoły.
Bardzo proszę o potwierdzenie przeczytania tej wiadomości.

Pozdrawiam serdecznie"

Taką wiadomość otrzymałem od szkoły językowej do której uczęszczałem ( byłem na 3 zajęciach z 8 ) wpłaciłem pierwszą ratę, niestety z przyczyn losowych nie mogę dojeżdżać już na kurs co tłumaczyłem przez telefon jednej z Pań jedyne czego się dowiedziałem to to,że przyjęła do wiadomości iż nie będę się dalej pojawiał, mimo tego otrzymałem takiego właśnie maila, Nigdy nie podpisałem umowy z tą szkoła, moje pytanie brzmi czy będe musiał uregulować drugą ratę ? Czy ze względu na to , że właśnie nie podpisałem umowy, nie będzie to konieczne ?

Brak podpisanej umowy nie oznacza, że nie została ona zawarta. Już wpłacając pierwszą ratę potwierdziłeś przyjęcie jej warunków. Tak więc nie jest tak różowo. Zapewne w samej umowie są sposoby (bądź nie) jej rozwiązania.

Łatwiej będzie pomóc wiedząc chociażby co to za szkoła i przedkładając regulamin/cennik. Z tak ogólnego posta jak na razie wynika konieczność uregulowania drugiej raty.

Powrót