D
darppanc
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Trzy tygodnie temu przyszło do mnie wezwanie do zapłaty z EGB INVESTMENTS SA gdyż jak Oni sądzą jestem zadłużony w HDI Asekuracja Towarzystwo Ubezpieczeń za nieopłacenie 2 składek OC z 1999r(13 lat temu). Po dodzwonieniu się do windykatora uprzejmie go poinformowałem że zadzwonię do HDI w celu uzyskania większej ilości informacji. Po setkach nie odebranych telefonów ktoś wreszcie odebrał i był bardzo zdziwiony tą sytuacją, kazał ją opisać i wysłać do działu windykacji HDI w Warszawie. Pismo wysłałem lecz nie uzyskałem odpowiedzi. Od tamtego czasu nikt z HDI nie odbiera telefonu bądz też zaraz jest zajęty i tak w kółko. Pomimo tego w tym tygodniu przyszło następne wezawanie do zapłaty. Nadmieniam iż samochód miałem niecałe dwa lata więc jeżeli nie opłacił bym składki to raczej firma nie podpisałaby (przedłużyła) ze mną umowy na ubezpieczenie pojazdu. Dziwi mie fakt iż pomimo tylu lat nikt nie przysłał mi żadnej informacji iż zalegam z jakąś spłatą (pomimo iż adres moich rodziców nigdy się nie zmienił). Ponadto po roku użytkowania miałem wypadek samochodowy gdzie Policja nie dopatrzyła się żadnych uchybień w ubezpieczeniu. Pytanie: Jak wybrnąć z zaistniałej sytuacji skoro nie posiadam rachunków wpłat z przed 12 lat. Proszę o pomoc.