wezwanie do zapłaty Kaczmarski play P4

• Autor wątku Autor wątku cezarze
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cezarze

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam

Sprawa wygląda nastepująco..
pół roku temu wyjechałem z kraju i nie płaciłem za abonament telefoniczny
dziewczyna przekazała mi 2 miesiące temu, że zerwali ze mną umowe (PLAY)
kwota jaka była do zapłaty to ponad 1600pln - pomyślałem sobie ze nie dlugo bede w polsce to po prostu to zapłace.. i nagle dzisiaj(29.06) dziewczyna do mnie dzwoni, że przyszedł list od Kaczmarskiego z windykacji

"działająć w imieniu operatora sieci PLAY P4 itd.. na podstawie udzielonego pełnomocnictwa, wzywa do zapłaty kwoty 2863pln"

Co robic? moge jakos dogadać sie z Play żeby spłacić im to 1600 pln i Kaczmarskiego olać?...
jak to ugryźć?

tak , dogadaj sie bez pośrednio z Play. zadzwoń i dowiedz sie jaka kwota całkowita do spłaty a windykację wogóle olej.

Dowiedz się za co ta kwota. Jeśli chodzi o karę umowną, to jest ona nienależna. Należny jest tylko zwrot ulgi.

właśnie rozmawiałem z bardzo miłą Panią z PLAY -
powiedziała ze mam zapłacić tylko koszt wypowiedzenia umowy czyli - 1600zł (i wszystko załatwić z PLAYEM)
jeżeli kwota zostanie zaksięgowana u nich - odrazu postarają sie załatwić temat z windykacją... zaznacze, że dzwoniłem przed tym do Kaczmarskich - człowieczeństwo w tym przypadku to nieznajome pojęcie.. nie dogadasz się... odrazu jakieś groźby.. opowiadanie co się stanie i jak to bedzie wygladać jeśli do jutra nie wpłyną pieniądze

cezarze napisał:
powiedziała ze mam zapłacić tylko koszt wypowiedzenia umowy czyli - 1600zł (i wszystko załatwić z PLAYEM)
Moja uwaga dotyczyła się właśnie tego "kosztu", czy to kara umowna czy zwrot ulgi. Jakie jest żądanie i jaki jest zapis w umowie o świadczenie usług telekomunikacyjnych jaką podpisałeś?

To jest kwota zaległych faktur

Kwoty rachunków +odsetki: 1614,55

poszła mi w sumie na ręke.. bo po zapłaceniu zaległych faktur nie bede musiał płacić noty obciążeniowej w kwocie 1178,18

zapłać tyle ile chce PLAY i ani grosza dla windykacji, nawet z nimi nie gadaj

Powrót