T
tentego
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam, w dniu dzisiejszym odebrałem wezwanie do zapłaty od Kolei Mazowieckich. Sprawa dotyczy dwóch rzekomo nieopłaconych mandatów za jazdę bez ważnego biletu bądź dokumentu uprawniającego do korzystania ze zniżki. Wg pisma, daty sporządzenia mandatów to: 2012-12-19 oraz 2015-04-08. Na druku widnieje również postępowanie sądowe, z datą pozwu 2015-11-19 (plus koszty sądowe). Jest również "straszak" w postaci informacji o Biurze Informacji Gospodarczej InfoMonitor SA.
Problem w tym, że nic nie wiem o żadnych niezapłaconych mandatach z KM (a więc również nie mam żadnego potwierdzenia wpłaty), a tym bardziej o rzekomo prowadzonym przeciwko mnie postępowaniu sądowym.
Jak mam traktować to wezwanie do zapłaty, czy mam się do niego zastosować czy jest to zwykła próba wyłudzenia przedawnionego mandatu?
pozdrawiam
Problem w tym, że nic nie wiem o żadnych niezapłaconych mandatach z KM (a więc również nie mam żadnego potwierdzenia wpłaty), a tym bardziej o rzekomo prowadzonym przeciwko mnie postępowaniu sądowym.
Jak mam traktować to wezwanie do zapłaty, czy mam się do niego zastosować czy jest to zwykła próba wyłudzenia przedawnionego mandatu?
pozdrawiam