Wezwanie do zapłaty kosztów sądowych.

• Autor wątku Autor wątku toocruel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

toocruel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dnia dzisiejszego otrzymałem wezwanie do zapłaty kosztów sądowych za sprawę poruszoną w tym wątku z 2011r: "http://forumprawne.org/prawo-autorskie/279194-w-jakiej-formie-jak-wyglada-splata-zadluzenia-z-tytulu-roszczen-pa.html"
Firmy pokrzywdzone nie wniosły żadnych roszczeń... Jednak sąd zarzadził 3000zł kosztów opłat sądowych(jak dla mnie ogromna kwota nie do przeskoczenia)...
Studiuję jeden z najtrudniejszych kierunków politechnicznych i pozostał mi jeszcze 1 rok nauki i obrona inżynierska.
Studia rozpocząłem bezpośrednio po techniku, więc nie miałem nigdy żadnych dochodów.
Na zapłatę mam 1mies i tutaj rodzi się moje pytanie- co mogę zrobić, abym nie musiał przejmować się tymi kosztami sądowymi przynajmniej do zakończenia toku nauczania i podjęcia pracy(czyli 1-1,5 roku)... Przerwanie nauki na ostatnim roku(bo tym zakończyłoby się odrabianie powyższej kwoty gdzieś w prywatnej firmie za grosze) byłoby dla mnie stratą ogromnych nakładów pracy własnej we własne wykształcenie.
Bardzo proszę o jakieś rady co w takiej sytuacji zrobić?

Jak nie posiadasz żadnego majątku to i komornik nic nie zaradzi. Postępowanie umorzy. Skończysz studia, zaczniesz pracować to spłacisz lub komornik się znów pojawi.

Powrót